Akcija čišćenja – Otrinj 2019.

Društvo i ovog proljeća nastavlja sa tradicijom akcija čišćenja i krčenja zaraslih i teško prohodnih puteva naše Silbe. Sljedeća akcija održat će se u subotu, 27.4.2019. godine. Okupljanje u 8:00 na Mostiru. Ponesite kape, škare, kosire i dobru volju. Društvo je osiguralo zaštitne rukavice, iće, piće te laganu upalu mišića.

Plan je zgotoviti put od uvale Pernastica preko Otrinja i Vele Smardeće pa do Varha. Na putu ima novoniklog niskog raslinja, a dio je zatrpan suhim odbačenim granama crnike koje onemogućuju prolaz po javnom putu.

Akcijom će se cijela trasa dovesti u stanje za ugodnu šetnju kroz prirodu bez probijanja kroz bodljikavo smričje. Iako, i to ima svojih čari. 😉


Trenutno stanje dijela puta od Otrinja do Vele Smardeće:


2012. godine, desetljećima neprohodan, ovaj je put ponovo probijen u organizaciji Mjesnog Odbora i uz sudjelovanje Društva.

Krčilo se iz oba smjera. U veljači od Varha do uvale Vela Smardeća, a već nekoliko tjedana kasnije iz smjera uvale Pernastica. Put je tada detaljno očišćen “od mocire do mocire”. …A vrijeme ide…. Tik- tak, tik – tak.

banda banda
di smo, čemu težimo?2016. Društvo organizira čišćenje lokve u uvali Vela Smardeća uz koju prolazi dotični put. Ovu akciju podržao je i Grad Zadar. Akcija Lokva 2016


Do 2017. priroda je učinila svoje i put više nije onako “banda – banda” komodno prohodan pa krećemo u akciju održavanja. Akcija Otrinj 2017.

Dio puta tada nismo stigli dovršiti i to ćemo ovom akcijom ispraviti.


27.4.2019. u 8:00 kod Mostira.


Vidimo se na akciji i zahvaljujemo na svakoj vrsti podrške. Zahvaljujemo svim dosadašnjim i budućim donatorima. Svaka kuna je dobrodošla, a imamo ih kamo usmjeriti. Hvala još jednom! 😉

Izvršni odbor Društva

Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe

IBAN: HR7424070001100043711

Zainteresirane molimo da se upišu na mail listu – Otrinj 2019. da se lakše organiziramo. Hvala.

Društvo će vašu email adresu upotrebljavati isključivo za slanje informacija o “Akciji čišćenja – Otrinj 2019.” te će ista, nakon završnog izvještaja sa akcije, biti izbrisana sa servera Društva. U svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

[newsletter_form button_label=”Prijavi me!”]
[newsletter_field name=”email” label=”Vaša email adresa”]
[newsletter_field name=”list” number=”1″ hidden=”true”]
[/newsletter_form]