Plan upravljanja područjima ekološke mreže otoka Silba

U 2022. godini Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima te udruge Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe – Samotvorac i Društvo 20000 milja aktivno su sudjelovali u izradi prijedloga Plana upravljanja područjima ekološke mreže otoka Silbe. S veseljem vas obaviještavamo da je konačni prijedlog Plana upravljanja, a nakon konzultacija s dionicima na lokalnom, regionalnom te nacionalnom nivou i odobravanja od strane nadležnog ministarstva, odobren za postupak javne rasprave! Nakon javne rasprave usvaja se završna verzija Plana upravljanja nakon čega mogu započeti aktivnosti osiguravanja financijskih sredstava te provedbe aktivnosti unutar samog Plana upravljanja.

JAVNA RASPRAVA

Javna rasprava prijedloga Plana upravljanja područjima ekološke mreže otoka Silbe započela je 20. siječnja i trajati će do 20. veljače 2023. godine. Tijekom javne rasprave, javnosti i zainteresiranoj javnosti je omogućen uvid u Prijedlog plana upravljanja i to:

  • na službenoj internetskoj stranici Javne ustanove (odnosno ovdje),
  • u prostorijama Javne ustanove na adresi B. Vranjanina 11, Zadar i to radnim danom od 10 do 13 sati.

JAVNO IZLAGANJE

Javno izlaganje o prijedlogu Plana upravljanja održati će se 31. siječnja 2023. godine s početkom u 11 h, u Velikoj vijećnici Doma županije u Zadru (Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar). Svi zainteresirani koje žele sudjelovati na javnom izlaganju mogu se prijaviti na e-mail adresu kristina.krapic@natura-jadera.com, najkasnije do 25. siječnja 2023. godine.

KOMENTARI JAVNOSTI NA PRIJEDLOG PLANA

Prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti na Prijedlog plana upravljanja moći će se:

  • upisati u knjigu primjedbi koja će biti izložena na mjestu javnog uvida,
  • davati u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja,
  • dostaviti zaključno s posljednjim danom javne rasprave u pisanom obliku
  • elektronskom poštom na adresu: mail@natura-jadera.com i morana.bacic@natura-jadera.com
  • pismeno na adresu Javne ustanove: B. Vranjanina 11, 23000 Zadar.

Svi prijedlozi, mišljenja i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i čitko napisani, potpisani imenom i prezimenom fizičke osobe, odnosno nazivom pravne osobe s adresom podnositelja prijedloga ili primjedbe, neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.

Prijedlog Plana upravljanja područjima ekološke mreže otoka Silbe možete preuzeti na stranicama Javne ustanove Natura Jadera odnosno OVDJE.