SILBA & IŽ – Edukacija ”Solarne elektrane na krovovima kuća – kako, zašto i koliko se isplate?”

U sklopu projekta ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” u petak, 27. svibnja, i u subotu, 28. svibnja, na Ižu i Silbi održavaju se edukacije pod nazivom ”Solarne elektrane na krovovima kuća – kako, zašto i koliko se isplate?”

Edukacije će održati Maja Jurišić, predsjednica Pokreta Otoka i stručnjakinja za energetsku tranziciju hrvatskih otoka, a u tehničkom dijelu pridružit će joj se Mirna Dalić.

Raspored predavanja 27. i 28. svibnja

Predavanja na otoku Ižu održat će se u petak, 27. svibnja, po idućem rasporedu:
MALI IŽ – ”Agencija” od 16.00 do 17.30 sati
VELI IŽ – Dom kulture (Čitaonica) od 19.00 do 21.30 sati

Predavanje na otoku Silbi održat će se u subotu, 28. svibnja, po idućem rasporedu:
SILBA – Zgrada mjesnog odbora (pored škole) od 19.00 do 21.30 sati

Nositelj projekta ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” je Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe, a partneri su Udruga mladih Tarabuži Veli Iž i Pokret Otoka. Više o projektu i njegovim aktivnostima pronađite na Odobren projekt ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima”.

Mapiranje energetskih potencijala otoka Silbe i Iža

U sklopu projekta u tijeku je i mapiranje energetskih potencijala oba otoka, o čemu više možete pročitati na Počinje mapiranje energetskih potencijala otoka Silbe i Iža.

Ankete su namijenjene stanovnicima i vlasnicima kuća za odmor i drugih nekretnina na spomenutim otocima.

  • Anketa za otok Silbu može se ispuniti ovdje -> ANKETA SILBA
  • Anketa za otok Iž može se ispuniti ovdje -> ANKETA IŽ

Rezultati ankete i trenutno energetsko stanje oba otoka bit će predstavljeni javnosti u jesen, s obzirom da će se anketiranje odvijati do kraja ljeta.

Agenda za prijelaz na čistu energiju otoka Grada Zadra

Nedavno je na pozivu za tehničku pomoć pri izradi agende za prijelaz na čistu energiju Gradu Zadru i Razvojnoj agenciji Zadra Nova odobrena tehnička podrška za izradu agende za prijelaz na čistu energiju zadarskih otoka koju će im pružiti Tajništvo za čistu energiju EU otoka pri Europskoj komisiji i regionalni partner Pokret Otoka.

Grad Zadar i Razvojna agencija Zadra Nova do kraja godine izradit agendu koju su dosad u Republici Hrvatskoj izradili Cresko-lošinjski arhipelag, Hvar, Brač i Korčula, a unutar istog poziva će se tehnička pomoć pružiti i Općini Sali.

Više o temi pronađite na TAJNIŠTVO ZA OTOKE -Na drugom pozivu za tehničku podršku odabrani otoci Grada Zadra i Općine Sali.

Projekt ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima”

Projekt ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Više o projektu pronađite na FB Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima.

Autorica: Paula Bolfan